Bilete pentru Palatul Schönbrunn
Cumpărați onlineÎn cazul Palatului Schönbrunn, biletele includ atât admirarea fațadei reședinței de aproape, cât și vizitarea a 45 de camere din interior. Aceasta a fost fosta reședință de vară a casei Habsburg, a cărei construcție a fost ordonată de împăratul Leopold I. Pentru a vizita complexul, ar trebui să aloce cel puțin o jumătate de zi. Aflați detaliile pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a cumpăra bilete.
Adresa | Schönbrunner Schloßstraße 47, Viena, Austria |
Ore de funcționare | 1 ianuarie – 31 martie – 9:30–17:00, 1 aprilie – 30 iunie – 9:00–17:00, 1 iulie – 31 august – 9:00–17:30, 1 septembrie – 31 decembrie – 9:00–17:00 |
Bilete | Rezervați online (de la 24 la 31 euro) |
Site web | https://www.schoenbrunn.at/en/ |
Palatul Schönbrunn – tarife
Când vine vorba de Palatul Schönbrunn, biletele și prețurile lor depind de mai mulți factori, cum ar fi domeniul de vizitare sau serviciul de ghid. Tarifele detaliate pentru biletele cu ghid audio sunt următoarele:
- Adulți – 31 euro;
- Copii și tineri între 6–18 ani – 24 euro;
- Persoane cu dizabilități – 29 euro;
- Intrare cu card urban – 29 euro;
- Intrare în grup școlar – 20,5 euro.
Intrare cu ghid turistic:
- Adulți – 35 euro;
- Copii și tineri între 6-18 ani – 26 euro;
- Persoane cu dizabilități – 33 euro;
- Intrare cu card urban – 33 euro.
Ce veți vedea cu biletul de intrare la palat?
Biletul de intrare include astfel de atracții precum:
- Grădina de atracții și labirintul;
- Grădina de la orangerie;
- Turul Palatului Schönbrunn;
- Grădina Prințului Moștenitor;
- Terasa panoramică Glorietta.
Cele mai importante informații turistice
Pentru a vizita Palatul Habsburg, ar trebui să vă rezervați aproximativ 4 ore. Biletul vă permite să intrați nu numai în interiorul reședinței, ci și în grădinile spectaculoase din jurul acesteia. Important, palatul vienez este un loc excelent pentru o excursie în familie, chiar și cu copii mici. Traseul turistic a fost amenajat astfel încât aceștia să poată savura stilul de viață de curte în propria lor manieră, de exemplu jucându-se de-a frizerul sau încercând haine din acea epocă.
Este important de menționat că atracția a fost adaptată pentru nevoile persoanelor cu dizabilități sau cu deficiențe de mobilitate. Biletele pot fi cumpărate la casele de bilete de la fața locului și prin intermediul site-ului web – astfel veți evita cozile, iar timpul de așteptare pentru intrare va fi mult redus.
Cum să ajungeți la Schönbrunn?
Deși complexul palatului nu se află chiar în Viena, nu este nicio problemă să ajungeți la acest obiectiv. Puteți lua:
- Linia de metrou U4;
- Tramvaiele 10 și 60;
- Autobuzul 10A.
Palatul Schönbrunn – bilete la prețuri atractive sunt doar o mică parte a beneficiilor
Datorită accesibilității palatului, oricine este interesat poate vedea cum trăiau cândva împăratul Francisc Iosif I, ducesa Sisi sau împărăteasa Maria Tereza. Nu doar cele 45 de camere de reprezentanță impresionează. De la palat se poate admira panorama de răsuflat a Vienei și grădinile pitorești.
Un fapt interesant este că inițial palatul trebuia să fie o cabană de vânătoare. Abia mai târziu a fost transformat și extins într-o reședință pentru Maria Tereza. Clădirea și-a dobândit aspectul monumental abia la sfârșitul secolului al XIX-lea. Deosebit de remarcabilă este terasa panoramică Glorietta. Pe lângă priveliște, acolo atrag atenția sculpturile decorative și alte elemente arhitecturale.
Dintre cele mai interesante camere, merită să aruncați o privire în:
- Salonul Oglinzilor;
- Sala Mare;
- Camera Milionară;
- Camera lui Francisc Iosif și a Sisei.