Bilete pentru Muzeul Pergamon
Cumpărați onlineDacă doriți să vizitați Muzeul Pergamon, puteți obține bilete cu mult timp înainte. Mai mult, în cazul unor circumstanțe neprevăzute, biletele pot fi rambursate cu o zi înainte de data planificată a vizitei. Veți primi înapoi toate fondurile investite și neutilizate. Convingeți-vă că acest muzeu modern merită mai multă atenție decât celelalte și rezervați biletul online.
Adresa | Bodestraße 1–3, Berlin, Germania |
Ore de funcționare | marți–vineri 10:00–18:00 |
Bilete | de la 6 la 12 euro |
Site web | https://www.museumsportal-berlin.de/pl/muzea/pergamonmuseum/ |
Muzeul Pergamon – bilete fără coadă sunt posibile!
În ceea ce privește întreaga Insulă a Muzeelor, este recomandabil să rezervați biletele în avans pentru a evita cozile enervante la casele de bilete de la fața locului. Rezervarea online se aplică și biletelor gratuite. Această opțiune este valabilă pentru copii și tineri până la 18 ani. Biletul pentru Muzeul Pergamon este valabil pentru o anumită zi și oră de intrare, așa că la începutul traseului este mai bine să fiți la timp.
Interesant este că, în fiecare primă duminică a lunii, intrarea la Muzeu este gratuită. În timpul săptămânii, puteți vizita muzeul la un preț mai mic cu un abonament muzeal de 3 zile (așa-numitul Museum Pass Berlin).
Cum să ajungeți la Muzeul Pergamon?
Puteți ajunge la Muzeul Pergamon cu transportul public din Berlin:
- Cu autobuzul liniilor 100 sau 300;
- Cu tramvaiul liniilor M1, M12, M4, M5, M6;
- Cu trenul liniilor S3, S5, S7, S9; S1; S2; S25; S26; U5.
Reguli pentru vizitarea Muzeului Pergamon
Nu sunt permise rucsacuri sau genți mari în zona expozițiilor. În Galeria James-Simon există o garderobă și un depozit pentru bagaje. Garderoba este gratuită, însă un dulap închis cu cheie va funcționa după introducerea a 1 sau 2 euro. Ca în orice muzeu modern, veți găsi aici un loc de odihnă în cafeneaua muzeului sau în magazinul tematic de suveniruri.
Insula Muzeelor – prețurile biletelor merită colecțiile muzeale
Muzeul Pergamon a fost creat practic datorită unei singure exponate, care se găsește acolo și astăzi. Este vorba despre altarul ridicat în cinstea lui Zeus și Atena. Monumentul gigantic a fost comandat de Eumenes al II-lea și a fost menit să comemoreze victoria asupra galaților. Inițial, sculptura era un obiect independent în aer liber.
Pe lângă acesta, în sălile muzeului puteți admira:
- Poarta Ishtar din Babilon (cea mai impresionantă mărturie a culturii și artei din Orientul Apropiat dedicată zeiței mesopotamiene Ishtar);
- Poarta Pieței din Milet (o prezentare a arhitecturii romane și grecești);
- Fațada Palatului Mshatta (un fragment al rezidenței califilor din Iordania);
- Camera din Alep (un fragment dintr-un interior de casă comercială din secolul al XVII-lea, care atrage atenția în special prin decorațiunile fanteziste care fac referire atât la Islam, cât și la Creștinism).